Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

2023’te Türkiye için Rekor Turizm

2023'te Türkiye için Rekor Turizm

Last Updated on Aralık 13, 2023 by Ideal Editor

2023’te Türkiye için Rekor Turizm

Cumartesi günü bir üst düzey yetkiliye göre, Türkiye’nin yılın rekor turizm geliri ve ziyaretçi sayısı ile tamamlaması bekleniyor. Bu, 2023’te Türkiye için Rekor Turizm açısından hem kültürel hem de turizmle ilgili faktörler bakımından Akdeniz’in merkezi Antalya’nın önemini vurgulamaktadır.

“Özellikle geçen yıldan bu yana Türkiye rekorlar kırmaktadır. Kendi rekorlarını aşmaya başladı. Yıl sona ererken hem ziyaretçi sayısı hem de gelir açısından rekorlar kırmayı hedefliyoruz.” Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Muratpaşa mahallesindeki bir toplantıda konuştu.

Konuşması sırasında, Antalya’nın turizm endüstrisi ve kültürel değerler açısından önemini vurgulayarak şehrin Kültür ve Turizm Bakanlığı için öncelikli olduğunu belirtti.

Antalya’nın turizm ve kültür sahnesindeki patlamadan, çeşitli yerlerdeki arkeoloji ve kazı projelerine artan finansmandan bahsetti.

“Antalya, en fazla turizm geliri elde eden destinasyon olarak ortaya çıkacak. Ayrıca harika kültürel etkinlikler de gerçekleşiyor,” dedi.

“Bakanlık olarak, 2022 ve 2023 yılında kültürel etkinliklere daha fazla öncelik vermeye başladık. Bakan, ‘Kültürel değerlerimizin canlandırılmasını ve restore edilmesini sağlıyor, sitelerimizdeki kazıları hızla sürdürüyor ve tüm bu etkinlikleri desteklerken illerimize ve ilçelerimize dönüşü destekliyoruz,’ açıklamasını yaptı.

Ayrıca, tarihi öneme sahip yerleri aydınlatma ve gezginleri otellerin dışında daha geniş bir şekilde ülkeyi keşfe çıkarmaya teşvik etme gibi ziyaretçi deneyimlerini artırmaya yönelik girişimleri de konuştu.

Geçen hafta açıklanan resmi verilere göre, bu yılın ocak ve kasım ayları arasında Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonu Antalya ve Alanya’ya rekor 15,37 milyon turist geldi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre, 11 ay boyunca şehre gelen ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %16,3 arttı.

Verilere göre, yalnızca kasım ayında şehre gelen turist sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre %0,7 artarak yaklaşık 405.000’e ulaştı.

Antalya, sıkça “altın yıl” olarak anılan turizmin zirvesi olarak kabul edilen 2019’da aldığı turist sayısını aştı. O zamanlar 15,28 milyon ziyaretçiyle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Bu yıl Türkiye, turizmden 55,6 milyar dolar gelir elde etmeyi ve hükümetin beklentisine göre 60 milyon uluslararası ziyaretçi ağırlamayı umuyor.

Compare listings

Karşılaştırmak