Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Türkiye’nin Orman Koruma Taahhüdü

Turkey's Commitment to Forest Conservation

Last Updated on Ocak 6, 2024 by Ideal Editor

Ülkenin Yeşil Zaferi: Türkiye’nin Orman Koruma Taahhüdü

İklim değişikliğiyle savaşın ve küresel ısınmanın tehditlerinin arttığı bu zorlu mücadelede Türkiye, kuraklıkla mücadeledeki kararlı çabalarıyla umut ışığı olarak ortaya çıktı. Türkiye’nin Orman Koruma Taahhüdü, çevresel zorluklara çözüm bulma konusundaki kararlılığını sergileyerek orman varlıkları açısından küresel standartlara ulaşarak önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Orman Mühendisleri Odası (OMO) Başkanı Hasan Türkyılmaz, Anadolu Ajansı (AA) ile gerçekleştirdiği içten bir söyleşide Türkiye’nin çölleşme ve kuraklıkla mücadeledeki kilit rolünü aydınlattı. Türkyılmaz, “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” ve “Cumhuriyet’e Nefes” gibi ülkenin hedefleri olan projeler gibi Türkiye’nin hırslı girişimlerini açıkladı.

Türkiye’nin Örnek Nitelikteki Girişimleri

Bu girişimlerin başarısı, Türkiye’yi yeşillik oluşturma konusunda küresel bir örnek olarak konumlandırırken, ülkenin sürdürülebilir çevreler yaratma konusundaki kararlılığını vurguluyor. Türkyılmaz, stratejik çabaların somut sonuçlarına dikkat çekerek devam eden ağaçlandırma kampanyalarına bağlı olarak yeşil alanlarda yaşanan artışa vurgu yaptı.

Küresel Tanıma: BM Raporları

2015-2020 yıllarını kapsayan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü raporları, Türkiye’nin etkileyici konumunu ortaya koyarak orman varlıklarını artırmada küresel sıralamada 46. sırada yer aldığını gösteriyor. 2018’de 27. sıraya yükselerek, ulusal ağaçlandırma kampanyaları tarafından yönlendirilen bu yükseliş, ülkenin proaktif çevre yönetimine olan bağlılığını yansıtıyor. Türkyılmaz, Türkiye’nin orman varlıklarını artırmada Avrupa’da birinci ve dünya genelinde altıncı sırayı elde etmesinin önemli bir başarı olduğuna dikkat çekti.

Orman Alanlarının Genişlemesi: İki On Yıllık İlerleme

Son iki on yılda Türkiye, orman alanlarını önemli ölçüde genişleterek etkileyici 29.98%’e ulaştı, yani bir milyon hektarlık araziye eşdeğer. Özellikle Antalya’daki Alanya bölgesi, yerel girişimlerin genel ulusal başarıya katkıda bulunduğu bir odak noktası oldu. Türkyılmaz, dünya yüzölçümünün %31’ini kaplayan ormanlarla Türkiye’nin 2023’e kadar %30 orman varlığı hedefini açıkladı. Ülke şu anda küresel ölçekteki bu hedefe çok yakın olan %29.98’de bulunuyor.

Optimizm ve Geleceğe Yönelik Hedefler

Türkyılmaz, istenilen %31’e hızlı bir şekilde ulaşma kolektif hedefini ifade ederek Türkiye’nin orman korumasındaki takdire şayan ilerlemelerinin. Sadece iklim değişikliğiyle mücadeledeki taahhüdünü değil, aynı zamanda küresel çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

İklim değişikliği tarafından ortaya çıkan zorluklarla başa çıkmaya çalışırken, özellikle Alanya bölgesine özel bir gönderme ile Türkiye, proaktif çevre koruma konusunda parlayan bir örnek olarak duruyor. Daha yeşil bir geleceğe doğru atılan bu adım sadece ulusal bir başarı değil, aynı zamanda küresel bir ilham kaynağıdır. Türkiye’nin zaferlerini kutlayalım ve uluslararası toplumların gezegenimizin değerli ekosistemlerini koruma konusunda birleştiği bir gelecek için umutlu olalım.

Compare listings

Karşılaştırmak