Property in Alanya. Ideal Estates, +90 532 777 4 777

Alanya ITB Berlin Turizm Fuarı’nda parladı

Alanya Shined at the ITB Berlin Tourism Fair

Last Updated on Nisan 28, 2024 by Ideal Editor

Alanya ITB Berlin Turizm Fuarı’nda parladı

Türkiye’nin turizm başkenti olarak bilinen Alanya, bu yıl 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ITB Berlin Turizm Fuarı’nda büyük bir çıkış yaptı. Şehir, özenle tasarlanmış 80 metrekarelik bir stand ile uluslararası sahnede kendini sergiledi. Türkiye’nin en üst düzey turistik destinasyonlarından biri olarak ününü sürdürerek, Alanya ITB Berlin Turizm Fuarı’nda parladı.

Etkinlikte Alanya’yı temsil eden isimler arasında Alanya Turistik Otelciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, ALTAV Yönetim Kurulu Üyeleri Gürol Birgen ve Nevzat Özdemir bulunuyordu. Bu temsilciler, diğer Alanya’dan gelen turizm profesyonelleriyle birlikte, ALTAV ve ALTİD tarafından titizlikle hazırlanan stand sayesinde fuar boyunca verimli görüşmeler yapma fırsatı buldular.

ITB Berlin’in Önemi

ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, ITB Berlin’in Alanya turizmi için önemini vurguladı. Dahaoğlu, yaşlıların Türkiye’yi tercih etmesine karşın genç Alman turistleri bölgeye çekmeyi planlıyorlar. Hedefleri, genç Almanların tercih ettiği destinasyonları araştırmak ve onları Türkiye’yi seçmeleri için özelleştirilmiş etkinlikler oluşturmak.

Dahaoğlu, fuar sırasında Corendon Airlines’ın Altı farklı Alman şehrinden Gazipaşa-Alanya Havalimanı‘na gerçekleştirdiği uçuşlara başarılı bir yanıt aldıklarını belirtti. Acenteler, Gazipaşa-Alanya (GZP) Havalimanı’na yapılan uçuşlar için iyi satışlar rapor ettiler. Satışlar aynı şekilde devam ederse, uçak koltuk sayısı artacak ve uçuş sayısında artışla paralel olarak Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın önümüzdeki yıllarda istenen seviyeye ulaşması sağlanacak. Fuarın ikinci gününde, birinci günün toplantılar ve ziyaretlerle dolu olmasının ardından, Alanya standına ziyaretçilerden ve turizm profesyonellerinden devam eden ilgi oldu.

Bakan Ersoy, Alanya Standını Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı, ITB Berlin Fuarı’ndaki Alanya standını ziyaret etti. Standda, Bakan Alanya’dan gelen turizm profesyonelleri ile sohbetler gerçekleştirdi ve fuar hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Alanya’nın standı, broşürler, tanıtım materyalleri ve hediyelerle canlı ve renkliydi. Ziyaretçiler, Alanya’nın plajları, kaleleri, doğa yürüyüş yolları ve su sporları tesisleri hakkında bilgi edindiler ve bunun popüler bir turistik nokta olduğunu doğruladılar.


SSS’ler

  • Alanya’nın ITB Berlin Turizm Fuarı’ndaki varlığının önemi nedir?

Alanya’nın ITB Berlin Turizm Fuarı’ndaki varlığı, şehri küresel arenada Türkiye’nin turizm başkenti olarak tanıtmak için hayati öneme sahiptir. Alanya’nın cazibe merkezlerini sergileme ve uluslararası turizm profesyonelleriyle etkileşim kurma fırsatı sunar.

  • ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Alanya’yı kim temsil etti?

Alanya, ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve Alanya turizm sektöründen diğer temsilciler tarafından temsil edildi.

  • Fuar boyunca Alanya standında yapılan tartışmaların öne çıkan noktaları nelerdi?

Almanya’dan genç nesilleri çekme stratejileri etrafında döndü ve bu pazardan turizmi artırma konusunda pozitif geri dönüşler, Gazipaşa-Alanya (GZP) Havalimanı’na yapılan uçuşlar hakkında kaydedildi.

  • Fuarda Alanya standını ziyaret edenler kimlerdi?

Alanya standını ziyaret eden dikkate değer isimler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar.

  • Alanya standını ITB Berlin Turizm Fuarı’nda öne çıkaran şey neydi?

Standı, canlı gösterileri, bilgilendirici broşürleri ve benzersiz tanıtım materyalleriyle ziyaretçileri cezbetmiştir. Alanya’nın plajları, tarihi yerleri ve rekreasyonel fırsatları hakkında bilgi edinmek için bir odak noktası olarak hizmet vermiştir.

Compare listings

Karşılaştırmak